Ben jij een aanstormend talent?
Ben jij een aanstormend talent? In de selectie voor Horizontoer zoeken we naar bijzondere acts. Van muziek- en theatertalent dat net begint tot artiesten met ruime (podium)ervaring, die weten hoe je een publiek verrast, ontroert en enthousiasmeert. In ons programma willen we een zo gevarieerd mogelijk aanbod bieden aan bezoekers van Horizontoer.

Welke artiesten zoeken we?
Heb je al enige podiumervaring, maar nog weinig materiaal én het gevoel nog het nodige te kunnen leren? Dan is de masterclass misschien wel iets voor jou. Timmer je met jouw band of straattheateract al wat langer aan de weg, beschik je al over een demo of een complete act en treed je met enige regelmaat op? Dan kan Horizontoer jouw opstap naar een doorbraak betekenen. We zoeken bands, singer songwriters en theaterartiesten waarvan we denken dat ze met onze hulp binnen drie jaar kunnen doorbreken.

Even op een rij:

  • Je beschikt over demomateriaal of een complete act
  • Je treedt al regelmatig op
  • Qua theater is je act vernieuwend en bij voorkeur interactief met het publiek
  • Je hebt de ambitie om door te breken.

Hoe verloopt de selectie?

  • Meld je aan
    Horizontoer werkt met een professioneel scoutingteam. Mensen die vanuit hun vak en/of ervaring een neus hebben voor acts met potentie. De scouts bezoeken culturele centra, poppodia’s, muziek- en theateropleidingen op zoek naar talent. Daarnaast zijn er samenwerkingen met lokale initiatieven. Ook gebruiken ze hun netwerk van artiesten. Daarnaast beluisteren en bekijken ze het materiaal dat via deze website binnenkomt. Het formulier op deze site invullen en je materiaal opsturen is voor jou dus een belangrijke eerste stap.
  • Contact
    Na het insturen van je materiaal ontvang je zo snel mogelijk bericht of je door de eerste selectie bent. Je krijgt uiterlijk in februari een antwoord. Het programmeursteam neemt hierover contact met je op. Als je mee mag varen met Horizontoer prikt het team in overleg met jou de data waarop je meevaart met Horizontoer. Het kan ook zijn dat we wel potentie in je zien, maar er te weinig plaats is op Horizontoer om dit jaar mee te varen. Ook dan blijven we graag in contact met je voor samenwerkingen in de toekomst.

Aanmelden?
Heb jij de ambitie en potentie om door te breken en voldoe je aan bovenstaand profiel? Meld je dan aan voor Horizontoer.